Sürekli Ağlıyorum Çok Mutsuzum, Ne Yapmam Lazım?
Sürekli Ağlıyor ve Çok Mutsuzsanız Ne Yapmalısınız?
Hayat insana öyle imtihanlar ile gelir ki bazen hiç bir güzelliği hak etmediğinizi düşünebilirsiniz. Tam kalkmaya çalışırken bir darbe daha gelir yine en diplerde bulursunuz kendinizi. En sevdiğiniz insanların size taktığı çelmeler, arkanızdan konuşmalar, iyiliğinizi suistimal etmeler ve daha bir çok konu sayabiliriz. Bu konuda siz ne kadar nazik olsanız daha da beter bir yaklaşım ile size yanaştılar öyle değil mi? Dostunuz sandınız ama yanıldınız zaten en çok da onlardan darbe yediniz belki de… Anlaşılmak istediniz sadece birileri sizi dinlesin istediniz ama yine de anlaşılamadınız. Sonra da kaderim kötü, çok şansızım değersizim gibi etiketleri en büyük haliyle siz kendinize yapıştırır oldunuz.
Ne de çok dibe çöktünüz?
Biliyor musunuz aslında çok haklıydınız. Bunları size hep kötü lanse ettiler hep dışlandınız halbuki siz çok fedakar davrandınız. Öncelikle şunu bildirmekte fayda görüyoruz bu sitede yer alan yazıların tedavi ve teşhis amaçlı bir girişimden ziyade farkındalık için yazıldığını söylemek isteriz. Sürekli ağlıyorsanız ve bu aylardır devam ediyorsa mutlaka sebebini bulmalısınız. Elbette bardağın taştığı zamanda olduğunuz için buna karşı koyamıyor olabilirsiniz. Değerli okur, son zamanlarda özellikle koronavirüs zamanından beridir yalnız kaldık, duygularımızı bastırdık, ekonomik olarak psikolojik olarak etkilendik kabul etmek lazım kolay bir süreç deneyimi olmadı. Ancak şöyle bir soru sorayım sizlere. Sizce gerçekten tüm bunları yaşamak sizin hakkınız mı? Hakkınız olan mutlu olmak değil midir ki siz ağlıyorsunuz. Bu kadar mı değersizsiniz hiç mi güzel tarafları yok bu hayatın? Neler Yapabilirsiniz?– Düşüncelerimizin yaydığı frekans çok güçlüdür en temelde çocukluk kayıtları da önemlidir negatif olan size ait olmayan değersizlik gibi olumsuz kayıtları değiştirmek ile başlayabilirsiniz.
– Kabul ediniz duygunuzu, evet şuan en diplerdeyim doluyum ancak bunu düzeltebilirim diye siz kendinize yardımcı olunuz. – Sonrasında mutlaka güvenilir bir psikolog ile görüşmek iyi olacaktır. Çünkü en azından anlaşılır ve yargılamadan dilediğiniz konuyu konuşabilirsiniz. – Eğer durum kritik bir hal aldıysa bir uzman psikiyatri ile de görüşmeniz faydanıza olacaktır. – Kendinize hedefler belirleyebilirsiniz. Siz şuan mutlu olsaydınız kendinizi ifade edebilseydiniz nasıl bir duygu içinde olurdunuz.? – Mutlu insanlar nasıl davranır nasıl konuşur bunu çözmeye niyet etmek ile yola çıkabilirsiniz. – Hayat anda akar siz sürekli geçmişin gereksiz yüklerini düşünüyorsanız veya gelecek korkusundan endişe duyuyorsanız bunun sebebi ve tetikleyici unsuru nedir? – Depresyonda olmak size yakışmıyor size söylenen negatif kalıplar size yakışmıyor siz en güzel şeylere layıksınız. – Hayatın bazı evrelerinde yorulmuş olabilirsiniz bu durumu kabul edin ve siz düşünce dalgaları yaydığınız düşük frekanslı sözcükleri sürekli kendinize telkin ederseniz frekansı düşük kişiler sizin karşınıza çıkacaktır. – Düşüncelerin akıp gitmesine izin veriniz. Size ait olmayan sözleri alıp kabul etmek kendinize vereceğiniz en büyük ceza olur. Lütfen pes etmenin altında ezilmeyin. Belki de en başta çevrenizi değiştirmek size katkı sağlar.SONRAKİ KONU
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum